UMM-prisvinner med konsert på Malta

OSLO: Gitaristen Tormund Blikra Vea har en rekke ganger imponert både juryer og publikum i Ungdommens musikkmesterskap. I 2014 fikk han en førstepris som inkluderte tur til og konsertoppdrag på Malta. Her er Tormunds egen rapport om den opplevelsen:

 

«Etter en taxitur fra flyplassen og båt over til Gozo ble jeg mottatt av en veldig hyggelig mann, David Camilleri. Han arbeidet som ulønnet sjåfør på festivalen jeg skulle opptre på. Mens han kjørte meg til festivalhotellet fortalte han meg flere historier fra og om Malta. Han jobbet som engelsk- og historielærer på Gozo, og det var ikke vanskelig å skjønne dette når han fortalte om Malta.

 

Festivalhotellet lå rett ved havet, i en bukt, så det var naturligvis veldig god fisk på menyen, og jeg hadde vel fisk til middag hver dag. På konsertdagen ble jeg om kvelden kjørt til konsertstedet - som lå veldig sentralt i Victoria - for lydprøve. Konserten foregikk i et lite kapell med kapasitet på cirka 60 publikummere. Det var i overkant av 30 grader inne i kirkerommet, og det var likedan om kvelden. Jeg merket allerede etter første tone at dette kom til å bli varmt. Veldig varmt.

 

Men spillingen gikk bra og publikum var fornøyd. Dagen etter ble jeg igjen kjørt av David til ferjen som gikk fra Gozo over til Malta og flyplassen.

 

Etter tre dager i et fantastisk land og på en fantastisk festival satt jeg igjen med en herlig følelse av takknemlighet for reisen, opplevelsen og muligheten jeg fikk fra arrangørene av UMM.

I anmeldelsen nedenfor står det mer i detalj hva jeg spilte osv.»


Med vennlig hilsen
Tormund

 

Anmeldelse av Tormunds konsert på Malta

Messingkvartetten Trombonet

GOZO: Messingkvartetten Trombonet gjorde det skarpt i UMM 2014 og ble belønnet med festivaloppdrag på Malta sist sommer. Det ble en finfin opplevelse, synes de unge musikerne.

 

Trombonet består av Marie Nøkleby Hansen (trombone), Pernille Alsos (trombone), Trond Sagbakken (trompet) og Malene Flataker (trompet). Malene har levert følgende korte rapport om maltaturen:

 

«Den 3. juli dro vi til Malta for å delta på Victoria International Arts Festival. Vi ble innkvartert på et fint hotell ved kysten på øya Gozo.

Første dagen fikk vi tid til både å ligge på stranda, bade i det varme vannet og teste ut akustikken i den flotte kirken vi skulle spille i, kalt St. Augustin.

 

Neste dag var det klart for konsert. Det ble en varm, men hyggelig opplevelse. Vi holdt en times konsert med variert repertoar med alt fra Gabrieli til Debussy, fra norske folketoner til ragtime.

 

Publikum var entusiastisk og vi fikk flott kritikk. Det ga mersmak å være på internasjonalt konsertoppdrag.

 

Vi takker UMM-arrangørene for en herlig tur til Malta